Reportasjer

Av og til skriver vi litt lengre historier om vin og vinopplevelser som kommer på trykk (eller at noen skriver om oss)…

Her er godt utvalg. God lesning!

Bobler i glasset og vinbonanza på en torsdag

Wonderwoman innen økologisk vindyrking, unge Theresa Breuer har vært på besøk i Porsgrunn, nærmere bestemt hjemme hos Mads.

Slikt blir det vinbonanza av!

(Reportasje fra TA 15.01.22 skrevet av Marie Edholm Andresen)

Amazing Allram!

Alle tiders viner hadde Lorenz Haas-Allram med seg da han kom på besøk i Porsgrunn i juni!
Weingut Allrams viner er presise, balanserte, rene
og tørre og passer som hånd i hanske til norske kvalitetsmatråvarer som skalldyr, fisk, kjøtt og grønnsaker. Les mer om besøket og vinhuset Allram i reportasjen fra TA.

(Reportasje fra TA 04.06.22 skrevet av Marie Edholm Andresen)

Hva bør du ha i vinkjelleren?

Det var da de danske vennene kom på besøk for 30 år siden at Mads begynte å bygge vinkjeller. Danskene hadde med seg en kasse med Bordeaux – og da begynte moroa.. Å bygge vinkjeller var gøyere enn modelljernbane syns Mads…

(Reportasje på trykk i Telemarksavisa 31.02.21. av Marie Edholm Andresen)

Burgunderkjempen Boucahard

Den sovende giganten Bouchard ble kjøpt av champagnefamilien Henriot i 1995. Det betød full renovering av vinmarker, kjellere, tankegang og vinstil. Dermed vekker deres viner atter oppsikt blant vinelskere rundt omkring i verden, men la oss først ta et dypdykk i historien…

Historiens vingesus over Marchesi dè Frescobaldi

Familien innvandret med de tysk-romerske keisere, etablerte seg som handelsmenn og bankierer,
solgte vin til Brunelleschi og Donatello, pavehoffet og kong Henrik VIII av England. 30 generasjoner senere bor de fortsatt i Toscana.

I vinrebellens hule

Jeg sitter og biter negler i en taxi som freser i vei til den knøttlille landsbyen ved navn Charnay i Beaujolais. Vi har en avtale med Eric Texier, en av vinens mest skremmende og fascinerende personligheter. Mannen er en bulldoser som lager hele 25 viner spredt fra Châteauneuf-du-Pape i sør til Mâcon i nord. For lenge siden jobbet han med kjernekraft….

Reklame