Fårikålvin!

Fårikål ble kåret til Norges nasjonalrett både i 1972 og 2014, men er retten norsk? Mye tyder på at den er dansk. Ordet får er opprinnelig dansk. Det fins ikke i norske dialekter. Kål kom til Norge på 1600-tallet, men kom ikke i vanlig bruk før for rundt hundre år siden. Sauekjøtt ble tradisjonelt speket og røkt. Ferskt sauekjøtt kom i bruk sent her i landet. Lignende retter som irish stew tyder også på at får og kål er en temmelig internasjonal kombo. Tilbake til mor Norge. Den siste torsdagen i september er fårikålens dag. Fårikål er også aktuell mat i oktober, men hva slags vin passer til fårikål? Les mer om det her.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s