Amazing Allram!

Vårt startskudd for sommeren var et eksklusivt besøk av Lorenz Haas-Allram og hans norske importør Henrik Holst hjemme hos Mads & Anita i Porsgrunn. For noen fine folk – og for noen viner! Og for en dag det ble!

Weingut Allrams viner er referansestandard fra Kamptal i Østerrike. Lorenz og Henrik loset oss med Zalto-glass gjennom portefølgen. En vifte av Grüner Veltliner, Riesling, Weissburgunder, Gelber Muskateller, St. Laurent og Zweigelt hadde de med seg. Les mer om dem her.

Sist gang Lorenz var i Norge var han en purung tjueåring i følge med sin far Erich. Da var han både hjemme hos Mads og på Mette sin restaurant. Nå har han blitt 32. Ikke bare har Lorenz blitt eldre. Også vinstokkene har fått høyere alder og gir dermed bedre kvalitetsfrukt enn før.

Sommerværet var på vår side, og vi nøt et godt måltid sammen på terrassen. Kortreist norsk mat som skinke, ost, grillet sjøkreps, blåskjell og pølser fra pølsemaker Bergby fungerte utmerket til Allram-vinene!

Det særdeles hyggelige besøket ble avsluttet med en Beerenauslese og en Eiswein til nydelig rabarbrapai med vaniljesaus. Som en konklusjon så kan vi vel bare si at uansett hva du måtte drikke fra denne produsenten så blir det ikke feil – let etter dem neste gang du er på polet!

Telemarkavisa sin dyktige reporter Marie Edholm Andresen laget en reportasje fra denne bra dagen! Her kan du lese den!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s