Da Bordeaux møtte Rioja

I 1850 rammet melduggen Bordeaux. I 1870 slo vinlusen til. Dette førte mange folk fra Bordeaux på leting sørover etter en utvei. Utveien ble Rioja. Der spredte man sine kunnskaper og ferdigheter om både maserasjonen og modningen av vinene i tråd med de nyeste prinsipper fra Bordeaux. Først i 1900 nådde vinlusen Rioja. Mange vendte tilbake. Andre ble, men verdenskriger og borgerkrig tæret på de siste franskmenn som etter hvert vendte nesen hjemover. Likevel hadde de satt sine spor. Spor som vi finner i Riojas nyere vintradisjon. Denne gangen slår Mads dermed et slag for både viner fra Bordeaux og Rioja, men også for et par rariteter innen vinens verden. Les mer om det her!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s