Giro d’Italia

Giroen har pågått noen uker i mai. De dristige sykkelrytterne er vår tids gladiatorer. De kaster seg nedover halsbrekkende hårnålssvinger med livet som innsats. Jeg har aldri bivånet Italia rundt live. Derimot har jeg flere ganger sett klynger av ivrige amatørryttere opp og ned i heftige piemontesiske bakker mens jeg har putret rundt med knøttsmå Fiater på leting etter stadig nye vinopplevelser.

Kun Tour de France har jeg iakttatt som ytterst passiv tilskuer. Den seansen foregikk nippende til et vinglass på en fortauscafé i Burgund en gang i forrige årtusen i behørig avstand til syklistene. Øvrige tilskuere til sykkelsirkus både i Frankrike og Italia er nok mer pasjonerte enn meg. Min største pasjon er jo vinen. I anledning den pågående Giro d’Italia slår jeg dermed et slag for italienske viner!

Les vintipsene fra Italia her!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s