Reis til Skärhamn!

Sveriges Skärhamn er nærmere enn du tror! Ta E6 fra Oslo og sydover til Stenungsund og kjør rett utover mot kysten. Der finner du en uforglemmelig skjærgårdsperle fylt av gode natur- og kulturopplevelser. Nordiska Akvarellmuseet fyller dine ulike kunstbehov, den samlokaliserte lunsjrestauranten Vatten dine mat -og drikkedrømmer, og de modernistiske gjesteateliérhyttene i den nærliggende vestkystnaturen resten av hva du måtte ønske av inspirasjon og tilfredshet.

Nordiska Akvarellmuseet ble ferdigstilt i år 2000. En museumsbygning og fem gjesteatélier kalt «Møtet» ble tegnet av de danske arkitektene Bruun og Corfitsen. Visjonen var, er, og vil være å skape et samlingssted for både nordisk og global akvarellkunst, for kunstarbeid, undervisning og forskning av akvarellteknikk, papir og pigment. Fram til 18.4.2022 vises utstillingen «Här är Alfons Åberg». Utstillingen er viet den livsbejaende og eksistensialistiske lille mannen, som ble udødeliggjort av Gunilla Bergström. 8.5.-4.9.2022 vises René Magrittes «Idéarnas laboratorium», fra hans mystiske og drømmende fantasifulle surrealistiske verden.

Restaurant og café Vatten er som museet helårsåpent. Den legger vekt på kortreiste og økologiske råvarer. Der fins både havets delikatesser, kjøttretter, vegetariske og veganske retter, moderne presentert slik at maten fremstår som en fest for både øye, nese og gane. Vinlisten er ikke av de lengste, men byr på stilsikre og godt menytilpassede viner. Servicen er proff, fokusert og vennlig. Merk at de stenger klokken 14:30, så det kjennes godt å ha bestilt overnatting i et av de 52 kvadratmeter store gjesteatélierene. De er primært beregnet som arbeids- og overnattingssted for utøvende kunstnere, men også alle oss andre er hjertelig velkommen til å bo der for en rimelig penge. Mat, drikke og øvrig selvhusholdning funker.

Mads gir de beste anbefalinger til hele pakken. Han og Anita har vært der ute som dagsturister et par ganger, men denne gangen tok de det helt ut med to netter, dypdykk i Gunilla Bergstrøms verden, forfriskende havsbad i tre plussgrader, sanselig lunsj i Vatten, sjømatinnkjøp hos Klädesholmen Fisk & Skaldjur, pluss medbragt Billecart-Salmon BdB Champagne. Sjekk fotografiene også! De illustrerer at det fins stunder da livet leker.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s