Force majeure!

Force majeure, fra fransk større makt, overmakt, er sannelig et treffende uttrykk for store uforutsette hendelser rundt oss. Koronapandemien er et typisk eksempel. Et annet verdensomspennende eksempel er hacking. I romjulen lammet hackere Amedias aviser, inkludert avisen TA og vinanbefalingene derfra, som også publiseres i Mads og Mettes vinverden. Dermed har det vært litt stille i bloggen siden innlegget «Nyttårsbobleluksus». Snart er vi likevel «back on track»!

Det første som planlegges er en mat- og vinkombinasjon som passer knallgodt i januar. Det er den førromerske etruskiske retten «Pollo al Mattone» og italiensk rødvin. Kort og godt kylling i leirgryte ledsaget av Toscanas sagnomsuste Sangiovese og Piemontes arbeidshest Barbera. Bedre og enklere kombo fins ikke!

I tillegg har vi hatt storfint besøk, det kan du lese mer om i TA på nett eller papir (15.01.22), vi kommer tilbake til det på bloggen veldig snart. Fra Rheingau i Tyskland kom nemlig den unge supre vinmakeren Theresa Breuer fra Weingut Georg Breuer til oss i lille Porsgrunn. Utrolig gøy var det å treffe henne ni år etter at Mads møtte henne på damens vingård i pittoreske Rüdesheim. Eksklusivt i bloggen publiseres så innlegget «Bourgogne, Mon Amour». Det blir en hyllest til Côte d’Or; med test av viner fra toppdyrkerne Thibault Liger-Belair, David Duband og Patrice Rion. Så tenker vi også at vinanbefalingene mine fra TA kommer snart de også. Jo før jo heller!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s