Ørnen har landet!

Screaming Eagle er Napas mest ikoniske Cabernet Sauvignon. En vin som siden den første årgangen ble lansert i 1992 har oppnådd hysteriske tilstander både hos vinanmeldere og vinsamlere på hele planeten. Det produseres kun 400 til 750 kasser av den årlig. Mange står på vingårdens mailingliste, men ser ikke snurten av vinen. På restauranter rundt omkring er den en stor sjeldenhet.

Jeg har tidligere bare sett den en gang, på Geranium i København. Da kjøpte jeg den ikke, men en mørk natt i november fant jeg ut at den var mulig å få bestilt fra restaurant Tollboden i Kragerø! I fyr og flamme bestilte jeg sporenstreks full pakke på Tollboden med vin-, mat- og overnatting for kona og meg. Og for en opplevelse det ble! Tollboden Anno 1783 byr virkelig på en unik atmosfære! Hotellet har både historie i veggene og moderne eksklusivitet. Den imponerende vinkjelleren har siden 2018, og nå senest i 2021, oppnådd Wine Spectators «Best of Award of Excellence».

Både hotell og restaurant har en stab av dedikerte, hyggelige og helproffe ansatte som gjør sitt ytterste for gjestene. Hva fikk vi å spise? Hjortecarpaccio, kamskjell, villkveite, lammecarré og tarte tartin. Utmerket mat var det.

Men innfridde Screaming Eagle 1998? Ja!! Og det til de grader! Vinen var på topp nå. Opak farge. En forførende og dynamisk aroma som startet med mint, vanilje og solbær, som med tid i glasset endret seg til plomme, eksotisk krydder, lær og espresso, for deretter å ende med sviske- og english toffee-aromaer. Smaken var fyldig og konsentrert med modne bjørnebær, solbær, skyggekirsebær og blå plommer. Fabelaktig konsentrasjon og balanse som endte i en eviglang ettersmak. Den var enda bedre enn forventet! Den absolutt beste Cabernet fra Napa jeg har nydt; enda bedre enn glitrende årganger av Montebello, Dominus, Corison og Mayacamas som jeg tidligere har smakt.

Tenk at ørnen landet i Kragerø! Dette var faktisk den eneste flasken de hadde, men sjekk hjemmesiden til Tollboden. Der vil du finne andre viner i alle prisklasser fra kroner 590 til 32 000. Vi anbefaler Tollboden på det aller varmeste; et unikt konsept i Telemarks kystperle! We will be back!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s